Kirjaudu tai rekisteröidy

Tähdet-vuosikirja

  Tähdet 2015 Tähdet 2014 Tähdet 2013 

Tähdet-vuosikirja on Ursan vuosittain ilmestyvä julkaisu, joka sisältää tietoa mm. Auringon, Kuun, planeettojen ja tähdenlentojen näkymisestä. Kirja sisältää myös kuukausittaiset katsaukset tähtitaivaan asennosta ja kalenterin Auringon ja Kuun nousu- ja laskuaikoineen.

Kirja antaa tietoa niin satunnaiselle taivaankatselijalle kuin kokeneemmallekin harrastajalle. Jos on tarvetta selvittää, esim. onko aamutaivaalla näkyvä kirkas "tähti" joku planeetoista tai missä päin taivasta Otava näkyy tai miksi juuri nyt näkyy runsaasti tähdenlentoja, vuosikirja tarjoaa tähän todennäköisesti vastauksen. Kirjan kahdeksansivuinen sanasto antaa lyhyet selitykset sivuilla vilahteleviin mahdollisesti outoihin termeihin.

Viimeisimmät vuosikirjat

Käyttöohjeita

Lisätietoja

Sanasto ja taulukoita

Palaute

Vuosikirjan toimitus odottaa lukijoilta palautetta ja kommentteja. Ilman niitä kirjaa on vaikea kehittää lukijoiden haluamaan suuntaan. Palautetta toimittajille voi lähettää sähköpostitse. Erityisesti kiinnostaa, onko vuosikirjaan tehdyt muutokset hyviä ja oikeansuuntaisia lukijoiden kannalta.

Otsakkeen kuvat: Nasa, ESA, N. Smith (Kalifornian yliopisto, Berkeley), ja The Hubble Heritage Team (STScI/AURA)