Altair ry
Tähtitieteellinen yhdistys Keski-Uudenmaan Altair ry

Galleria 2007

        

Vuosi 2007 alkoi myrskyisästi monen asian ollessa vaakalaudalla. Kerhotila oli menossa alta ja uudesta ei ollut sopimusta. Tähtitornin tontista oli sovittu, muttei tehty sopimusta jne. Eniten toimintaan vaikutti koko kerhotilan pakkaaminen muuttolaatikoihin ja käytännössä kaiken liikenevän ajan käyttäminen tuohon muuttopuuhaan.

Viimeisiä kerhoiltoja Loimulla
11. tammikuuta oli viimeinen kerta, kun Loimun kerhotilassa pidettiin ohjelmallinen kerhoilta. Sitten keskityttin jo muuttohommiin. ( Kuvat: Matti T. Salo )


Sää- ja ilmastoilta
16. tammikuuta järjestettiin Järvenpäässä, Kartanon koululla yleisöluento ilmaston muuttumisesta ja ilmastotutkimuksesta. Järvenpään ympäritöyhdistyksen kanssa yhdessä rakennettu ilta veti varsin hyvän yleisöjoukon. ( Kuvat: Matti T. Salo )

Muuttopuhia
Tammikuun kääntyessä lopuilleen ja helmikuun alkaessa oli kerhoiltojen ainoana ohjelmana tavaroiden pakkaaminen ja turhan romun hävittäminen. Haikein mielin purettiin julisteita seiniltä ja pienittiin 13 vuoden aikana kertyneitä kalusteita. Kuvia kerhoilloista 18.1. ja 1.2. ( Kuvat: Matti Salo )

Pilkkuminimissä
Aurinko on ollut vaiti ja pilkuton liki vuoden. Jesse sai kuitenkin tammikuun lopulla ikuistettua pienen pilkun valkealla kiekolla. ( Kuva: Jesse Kisonen )

Ursan kerhoseminaari
Matti ja Jesse osallistuivat Altairin edustajina Ursan Kerho- ja yhdistystoimintajaoston seminaariin Artjärven Tähtikalliolla 2.-4.2. ( Kuvat 1-6: Jesse Kisonen ja 7-14: Matti Salo )

Viimeisiä kuvia Loimulta
Maaliskuun lopulla suurin osa muuttoon liittyvistä järjestelyistä oli saatu päätökseen ja ylijäämätavaran purku oli kiivaimmillaan. Kuvia kerhohuoneelta 12. ja 15. helmikuuta. ( Kuvat: Matti Salo )

Aurinkokuntatapaaminen
Matti, Katariina, Toni, Roni T. ja Jesse osallistuivat Ursan kolmen Aurinkokunnan kohteisiin keskittyvän jaoston (Kuu, planeetat ja komeetat, Tähdenpeitot ja pikkuplaneetat sekä Aurinko) yhteiseen tapaamiseen Artjärven Tähtikalliolla 23.-25.3. ( Kuvat: Jesse Kisonen )

Helatorstain piknik
Helatorstai oli nätti ja lämmin. Niinpä piknikille osallistui kaikkiaan 15 jäsentä sekä pari ohikulkijaa. Kun putket ovat lähellä havaintopaikkaa, ei tavaran roudauksesta tullut ongelmaa, vaan paikalle saapuikin 9 polkupyörän kolonna lukuisten autojen sijaan. Päivän mittaan Aurinkoa tutkittiin kaukoputkin näkyvässä valossa ja Ha-suotimen läpi, syötin eväitä ja paisteltiin makkaraa. ( Kuvat: Matti T. Salo )

Retki Tähtitorninmäelle
Heti syyskuun alkuun (6.9.) teimme retken Helsingin Yliopiston Tähtitieteen laitokselle. Tutustuimme laitoksen historiaan, nykypäivään ja observatorion rakennuksiin. ( Kuvat: Matti T. Salo )

20. Altairpäivät
Yhdistyksen perinteeksi muodostuneen viikonlopputapahtuman 20:ttä kertaa juhlistettiin 14.-16.9. Ursan Tähtikallion havainto- ja kurssikeskuksessa Artjärvellä. Luentojen ja havaintojen välillä kerittiin tutustumaan alueeseen, kokkaamaan ja veittämään muutenkin mukavaa viikonloppua. ( Kuvat: Matti T. Salo )


Galleriat | Altair ry | Yhteystietoja
altair (a) ursa.fi

Päivitetty 7.10.2007 matti.salo(a)ursa.fi
© Copyright Tähtitieteellinen yhdistys Keski-Uudenmaan Altair ry