Altair ry
Tähtitieteellinen yhdistys Keski-Uudenmaan Altair ry

Galleria 2004

        

Vuonna 2004 suuniteltiin Lomolle observatoriota, järjestettiin nuorille harrastajille teemailtoja sekä perehdyttiin geologiaan. Kesän iso juttu oli Cygnus-leirin isännöiminen Järvenpään Seurakuntaopistolla. Vuosi toi mukanaan myös yhdistykselle aikaisemmin oudon asian, toisistaan eriytyneet jäsenryhmät, osan aikuisjäsenistöstä tehdessä rakoa nuoriin harrastajiin. Järvenpään yleiskaavaprosessi kiihtyi ja Vanhankylänniemen käyttö- ja hoitosuunnitelmaa alettiin työstää todenteolla.

Kerhotoimintaa ja esitelmiä
Kerhotoiminta jatkui heti vuoden vaihteesta ja kevään aikana päästiin järjestämään myös yleisöesitelmiä. Esitelmistä tärkeimmäksi nousi kivitohtori Lehtisen pitämä kivi-ilta huhtikuun puolessavälissä. ( Kuvat: Altair/Matti T. Salo )

Retki Artjärvelle
Joukko yhdistyksen jäseniä teki huhtikuun lopulla tutustumismatkan Artjärvelle. Matkalla tutustuttiin omaan Lomo-projektiimme sekä Ursan Tähtikallioon. Monelle tapaaminen Lomon kanssa oli ensimmäinen kerta ja laitteen koko vakuutti kaikki projektin hienoudesta. Kurkistus pressun alle täytti odotukset. Viestikallion jälkeen käytiin tutustumassa naapurissa, Ursan Tähtikalliolla, jossa Meade-putki oli myös paikoillaan. Ursan tähtitornissa oli aikaa myös kameroiden tutkimiselle. Yleisesti on tiedossa, että tähtitornit ovat vaativia kuvauspaikkoja muotonsa sekä valon kulun vuoksi. Tällä reisssulla kaikki kuvat onnistuivat.
( Kuvat: Altair/Matti T. Salo )

Vanhankylänniemen tutkimista
Valmisteilla olevan yleiskaavan osana aloitettiin Vanhankylänniemen käyttö- ja hoitosuunnitelman laadinta. Altairin tavoitteena oli löytää alueelta havaintoihin ja rakentamiseen sopiva ja poliittisesti korrekti paikka tähtitornille. Lisäksi etsittiin suunnitelmista kohtia, joilla voitaisiin vaikutta alueen valaistustilanteeseen sekä rauhallisuuteen ja tarvittavien palveluiden saatavuuteen. Näissä merkeissä Vanhista koluttiin monen monta kertaa.
( Kuva: Altair/Matti T. Salo )


Galleriat | Altair ry | Yhteystietoja
altair (a) ursa.fi

Päivitetty 3.4.2007 matti.salo(a)ursa.fi
© Copyright Tähtitieteellinen yhdistys Keski-Uudenmaan Altair ry